FINANCIERING

Een rijbewijsfinanciering is niets anders dan een lening. En geld lenen bij een kredietmaatschappij kost je altijd geld. Laat je dus niet overhalen tot een lening voor het halen van je rijbewijs als je het ook op een andere manier kunt oplossen!

Heb je het geld voor je rijopleiding nog niet bij elkaar en je wilt of moet toch snel beginnen met het volgen van rijles, kijk dan eerst even naar de volgende mogelijkheden:

  • Betaal per rijles contant aan je rijinstructeur. Zo blijft het bedrag overzichtelijk en weet je precies wat je elke week kwijt bent aan rijles. De lesprijs is vaak hoger dan wanneer je een rijlespakket neemt, maar je bent altijd goedkoper uit dan wanneer je een lening afsluit!
  • Vraag aan je rijschool of je het rijlespakket in termijnen kunt betalen. Doe dit alleen als je je ook echt aan de afgesproken betalingstermijnen kunt houden. Twijfel je hierover, betaal dan gewoon per rijles. Kun je de afgesproken termijnen niet nakomen, dan kan dit onnodig je relatie met je rijinstructeur of rijschool negatief beïnvloeden.
  • Kijk of je het geld bij familie of (indien je het rijbewijs voor je werk nodig hebt) bij je werkgever kunt lenen, dit is in principe altijd goedkoper dan een rijbewijsfincanciering via een kredietmaatschappij.

Belangrijk is wel dat wanneer je eenmaal begint met je rijopleiding deze ook afmaakt en regelmatig rijles volgt. Dus wacht liever een paar weken langer met de start van je rijopleiding zodat je nog even kunt sparen dan dat je halverwege een maand geen rijles kunt volgen omdat je geen geld meer hebt.

Als er voor jou echt geen andere optie is dan geld te lenen bij een kredietmaatschappij of bank, kijk dan altijd heel goed naar de voorwaarden en het rentepercentage. Vraag meerdere offertes op bij verschillende kredietverstrekkers. Je rijbewijs voor €5,- per week met 0% rente lijkt te mooi om waar te zijn, en dat is het meestal ook.